Tři nové biotechnologické společnosti v InnoCrystalu

Tři nové biotechnologické společnosti v InnoCrystalu

V září jsme v InnoCrystalu přivítali tři nové významné biotechnologické společnosti, které využívají jak čisté a standardní laboratorní prostory.

Potěšující je, že pro své další působení si britská společnost Innaxon Therapeutics (www.innaxon.com) vybrala soukromé inovační centrum InnoCrystal, jako své další působiště. Tato společnost se věnuje vývoji příští generace bionano-imunomodulátorů. Relokace do InnoCrystalu umožní společnosti Innaxon pokračovat v práci na vývoji nových inovativních kompozic adjuvans, u nichž se předpokládá, že způsobí revoluci ve vývoji vakcín pro obtížně léčitelná infekční onemocnění.

Dále nás nesmírně těší, že paralelně se společností Innaxon se rozhodla v InnoCrystalu působit i velmi nadějná společnost DIANA Biotechnologies (www.dianabiotech.com), která se stala v červnu letošního roku vítězem soutěže Hack the Crises a která mimo jiné vyvíjí a vyrábí diagnostické soupravy pro testování COVID-19 a nyní již zajišťuje více než 20 % testů v České republice.

Dalším vítaným přírůstkem je biotechnologická společnost BENE MEAT Technologies (www.benemeat.com), která vyvíjí technologii výroby hovězího masa „in vitro“ s cílem produkovat v laboratořích maso včetně dalších kulinářských výrobků.

V současné době je ve společnosti InnoCrystal usídleno více jak 30 talentovaných společností. Laboratorní prostory jsou plně obsazeny, a proto připravujeme vestavbu dalších laboratoří. Máme upřímnou radost, že v InnoCrystalu dokážeme vytvořit zázemí i pro náročné mezinárodní vědecko-výzkumné společnosti, a že společnost InnoCrystal naplňuje svoji misi a je připravena nabídnout atraktivní a funkční zázemí nadějným společnostem včetně nejnáročnějších biotechnologických firem. Společnost InnoCrystal je připravena pomoci nejen ve výzkumných a obchodních záležitostech, ale i v ostatních oblastech souvisejících např. s relokací společností a osob.především rychloobrátkového zboží, tedy drogerie, domácích a toaletních potřeb či krmiva pro zvířata.

Uživatelé mohou online tržiště využívat zdarma a Nulisec si odebírá provize pouze z uskutečněných obchodů ve výši 0,5 % z prodeje potravin a 3 % z prodeje domácích potřeb.

Pro tržiště je v současné době vyvíjena i jeho mobilní verze pro co nejsnazší použití. I s tímto úkolem mu může pomoci nová investice v řádech stovek tisíc eur, kterou do startupu poslaly tuzemské fondy Lighthouse Ventures a Leverage Technology. V přepočtu se tak investice pohybuje v řádech nižších desítek milionů korun.

„Zakladatelé měli opravdový zájem s námi spolupracovat a potřebovali také kapitál. Tím, že byl projekt v rané fázi, navrhli jsme jim pomoc v rozvoji a strategii, když si zajistí angel investora. To udělali letos v červnu v podobě Lighthouse Ventures. My jsme dodrželi slovo, stali se spoluinvestory a do projektu se zapojili. Aktuálně aktivně pomáháme projektu ve strategii a růstu,“ popisuje spolupráci Matěj Boruta z Leverage Technology.

Právě expertiza a zkušenosti této české investiční skupiny by se mohly Nulisecu vedle finančního kapitálu velmi hodit, jelikož se jedná například o jednoho z prvních investorů do projektu Liftago, a navíc Václav Liška, který v Leverage figuruje, má coby zakladatel Aukra bohaté zkušenosti právě s oblastí online tržišť.

Získané peníze chce Nulisec použít pro zrychlování svého objednávkového systému, který je zaměřen na rychloobrátkové zboží a opakované objednávání. Zároveň se chce zaměřit na optimalizaci a digitalizaci dalších nástrojů, aby byl celý proces zadávání objednávek a jejich přijímání co nejefektivnější pro obě strany.

Prostřednictvím své platformy letos Nulisec zobchoduje zboží v přibližné hodnotě 40 milionů korun s průměrnou měsíční mírou růstu 15,5 %. V příštím roce má společnost v plánu až zčtyřnásobit výši prodaného zboží v celkové hodnotě kolem 160 milionů korun.

https://nulisec.com/cs